Wydawnictwa

AKTUALNOŚCI

UWAGA

W ZWIĄZKU Z UDZIAŁEM W WARSZAWSKICH TARGACH KSIĄŻKI
(NA KTÓRE SERDECZNIE PAŃSTWA ZAPRASZAMY:
STADION NARODOWY W WARSZAWIE, STOISKO 350/G), W DNIACH 23-26.05.2019 KSIĘGARNIA INTERNETOWA ZAWIESZA WYSYŁKĘ.

W PIĄTEK KSIĘGARNIA STACJONARNA JEST ZAMKNIĘTA, 
ZAPRASZAMY NA TARGI (350/G). W SOBOTĘ ZAPRASZAMY W GODZ. 11:00 - 14:00

 ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE I OPŁACONE DO DNIA 22.05.2019 DO GODZINY 13:00 BĘDĄ WYSŁANE W ŚRODĘ 22.05.2019, POZOSTAŁE BĘDZIEMY REALIZOWAĆ OD PONIEDZIAŁKU 27.05.2019.

ZA UTRUDNIENIA PRZEPRASZAMY

MLECZARSTWO TECHNIKA I TECHNOLOGIA

Dostępność
Cena: 68,00 zł
Cena netto: 64,76 zł
Cena sugerowana wyd.: 68,00 zł
szt.

Mleczarstwo Technika i Technologia


Autor: Praca zbiorowa

W wielu krajach książka ta jest traktowana jako podstawowe źródło informacji o technice i technologii mleczarskiej. Teraz po raz pierwszy po polsku ukazuje się to kompendium wiedzy o pozyskiwaniu i przetwarzaniu mleka zawierające szczegółowe opisy procesów przetwórczych oraz znajdujących w nich zastosowanie technologii i urządzeń w zakresie odbioru i przechowywania surowca mlecznego, obróbki cieplnej, tj. pasteryzacji i procesu UHT, wirowania i normalizacji, homogenizacji, filtracji membranowej oraz automatyzacji procesów przetwórczych. Omówione zostały technologie produkcji np. serów miękkich i twardych, masła, fermentowanych napojów mlecznych, lodów, proszku mlecznego, mleka zagęszczonego, przetwórstwo serwatki i inne. Pozycja niezbędna dla studentów, pracowników naukowych, menedżerów i kadr inżynieryjno-technicznych przemysłu mleczarskiego. Dla spragnionych wiedzy i poszukujących inspiracji do tworzenia innowacyjnych produktów mlecznych gdzie jakość i potrzeby konsumenta odgrywają kluczową rolę.

Opracowana z inicjatywy i przy współpracy specjalistów z firmy Tetra Pak, jednego z największych producentów systemów opakowaniowych i urządzeń przetwórczych do żywności płynnej, książka Mleczarstwo. Technika i technologia stanowi kompleksowe ujęcie wszystkich aspektów związanych z produkcją mleczarską. Dzięki bogactwu ilustracji, tabel i schematów oraz użyciu polskiej terminologii ma szansę stać się wydawnictwem encyklopedycznym dla szeroko definiowanej branży mleczarskiej. Nadzwyczajny postęp techniczny, jaki w ostatnich latach dokonał się w polskim przemyśle mleczarskim był możliwy dzięki zaangażowaniu wysoko kwalifikowanej kadry, która na bieżąco śledzi literaturę fachową zawierającą informacje na temat nowych technik i technologii produkcyjnych i w szybkim tempie adaptuje takie rozwiązania na potrzeby polskiego przemysłu mleczarskiego. Książka Mleczarstwo. Technika i technologia stanie się bez wątpienia niezastąpioną pozycją w bibliotece każdego zainteresowanego problematyką przetwórstwa mleka.

 

Informacje dodatkowe

Autor praca zbiorowa
ISBN 978-83-935809-0-3
Format 215x305 mm
Ilość ilustracji lub zdjęć 566
Ilość stron 462
Oprawa twarda

Opinie o produkcie (0)

Promocje


ŚWIAT KOLEI 02/2016 (247) ŚWIAT KOLEI 02/2016 (247) 10,00 zł 26,50 zł

ŚWIAT KOLEI 03/2014 (224) ŚWIAT KOLEI 03/2014 (224) 10,00 zł 26,50 zł


ŚWIAT KOLEI 04/2015 (237) ŚWIAT KOLEI 04/2015 (237) 10,00 zł 26,50 zł

WĄSKIE TORY (02) NR 1/2008 WĄSKIE TORY (02) NR 1/2008 12,00 zł 23,00 zł

ŚWIAT KOLEI 08/2016 (253) ŚWIAT KOLEI 08/2016 (253) 10,00 zł 26,50 zł

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa (Przesyłka kurierska) już od 300,00 zł.
Sklep jest w trybie podglądu

2011 © Historyczna.com.pl

Sklep internetowy od home.pl